Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

Презентација пројекта ОСТРВА

Дана 12. фебруара 2014. године, са почетком у 19 часова, у Центру за културу Смедерево, одржана је презентација пројекта ОСТРВА / ISLANDS.
У склопу пројекта ISLANDS оснивају се ресурс центри под називом ЛОТРЕК, који представљају локалне центре за подршку наставницима који желе да се баве драмским радом с децом и младима.Кроз развијање образовне драме подиже се културна осетљивост, као и вештине младих у Србији. ЛОТРЕК центри оснивају се у Београду, Зрењанину, Нишу и Смедереву.Центар за културу Смедерево и ПАТОС представљају смедеревски ЛОТРЕК ресурс центар.
Идеја водиља целог пројекта је представљање појединаца и организација из области формалног и неформалног образовања, а који примењују, истражују или заступају драмску методику, и на тај начин чине „острва“ које одликују храброст, иновације, визије и иницијативе у односу на данашњу свеприсутну инертност, летаргију и незадовољство.Трагајући за позитивним решењима, „острва“ препознају и налазе начине сарадње са другим „острвима“.
Чланови БАЗААРТ-а, уредница програма, Марина Миливојевић - Мађарев, Душан Штрбац, програмски директор и Мина Саблић, драмски педагог, провели су учеснике ове презентације кроз креативни процес стварања „острва“ и показали нам како међусобна сарадња може да доведе до позитивног решавања проблема.
Учесници ове презентације, представљене кроз веома креативну радионицу, били су ученици, професори и наставници, представници предшколске установе „Наша Радост“, и дневног боравка „Сунце“, као и стручни сарадници Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево, Наташа Максовић и Сања Ж. Недељковић.
Морамо да истакнемо, без лажне скромности, да је „острво“ Регионалног центра, добило једно надасве посебно обележје, јер смо представљени као СВЕТИОНИК који је у стању да својом светлошћу привуче, обасја и оснажи сва „острва“ којима је помоћ неопходна.
 
 
Више информација о пројекту можете пронаћи на сајтовима:

www.sdkultura.org.rs

www.patos.org.rs

www.bazaart.org.rs

Остали Регионални центри у Србији