Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ Центар за промоцију науке, март 2024
ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ПРОЈЕКТИМА ПРОМОЦИЈЕ И ПОПУЛАРИЗАЦИЈЕ НАУКЕ У 2024. ГОДИНИ

Циљеви Јавног позива су подизање нивоа научне писмености и научнe културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Републике Србије; подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима; подршка високоутицајним пројектима из области промоције науке; подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору.

Јавни позив Центар за промоцију науке

Позив за ЈП 2024

Оглас јавни позив 2024

Упутство за попуњавање ЈП 2024

Образац пријаве Годишњег програма НК Смедерево 2024

Међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености

inf
Наш Центар је данас имао част да са ученицима прве године Техничке школе у Смедереву, смер електротехничари рачунара, учествује на међународног такмичењу из рачунарске и информатичке писмености Дабар - Bebras Mini-Challenge (школски ниво такмичења за школску 2014/2015. годину). 
Ученици су били у могућности да решавају информатички базиране задатке и да све то ураде online, али у што краћем временском интервалу, како би прошли у следећи круг такмичења.
 
По речима Слађане Радивојевић, ментора и координатора такмичења, услови у Регионалном центру за данашњи тест су били изврсни, те верује да ће то допринети добрим резултатима пријављених ученика. На занимљив и интерактиван начин кроз ово такмичење ученици се упознају са различитим областима рачунарства и информатике. Питања су тако концпирана да код ученика развијају вештине решавања проблема, алгоритамски начин размишљања, правилну употребу информационих технологија и њен утицај на друштво.
Опширније о самом такмичењу можете погледати на званичном сајту за нашу земљу http://dabar.edu.rs/, као и на међународном сајту http://www.bebras.org

Слике

Остали Регионални центри у Србији