Регионални центар Смедерево

Serbian English

Чланци

Састанак Подружнице стручних сарадника

pdrzncktnn nslУ петак, 22.10.2021. године, одржан је састанак Подружнице стручних сарадника педагога и психолога у Смедереву, у просторијама Регионалног центра за стручно усавршавање запослених у образовању. Присутно је било 13 педагога и психолога док је дванаест пријавило оправдани изостанак са састанка.

Након једногласног усвајања записника са претходног састанка, Тијана Ђокић је поднела Извештај о раду Подружнице стручних сарадника педагога и психолога у Смедереву, у периоду од децембра 2019. до јуна 2021. године. Усвајање предлога Плана рада Подружнице стручних сарадника у Смедереву за школску 2021/2022. годину обављено је након предлога који су дали стручни сарадници запослени у основним школама, а који се тиче сарадње између предшколске установе и основних школа и реализације плана транзиције за ученике који се уписују у први разред, али и сарадње са Окружном уписном комисијом и реализацијом плана транзиције за ученике који уписују средњу школу.

Разговор је вођен и на тему избора семинара за стручне сараднике који ће организовати Подружница, али је договор да се коначан избор направи у децембру, када буде бољи увид у развој ситуације са пандемијом. Извештај са скупштине ПДС одржане 18. 06. 2021. године поднеле су Тијана Ђокић и  Гордана Милосављевић која је била делегат те је изнела своје утиске и препоруку младим колегиницама да се активније укључе у рад Педагошког друштва Србије.

Договор о организовању трибине на тему представљања предшколског програма  „Године узлета“ није донет због тога што на састанку није било присутних стручних сарадника који раде у Предшколској установи, а које су носиоци реализације ове активности. Предлог да се организује заједнички састанак преко Zoom-a, са стручним сарадницима из рашког округа прихваћен је са великим интересовањем и идејама за размену досадашњег искуства у истраживачком раду, али и осталим областима деловања.

Тијана Ђокић је обавестила присутне о расписивању позива за Педагошке сусрете 2022. год. који ће се одржати 8. априла 2022. године и позвала их да узму учешће кроз писање радова и израду постер презентација. Такође, обавестила је све присутне да пренесу запосленима да постоји могућност да представе своје истраживачке радове на састанцима Подружнице како би реализовали активности које се вреднују у оквиру евалуације рада наставника за стицање звања. ПЕПСИ причаоница посвећена је неформалним разговорима и разменама које су имали присутни чланови.

Остали Регионални центри у Србији