Регионални центар Смедерево

Serbian English

Чланци

Научни скуп „Дунав – мост који спаја културе“

dnvmst nslУ петак 22. октобра 2021. године, у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Смедереву одржан је Научни скуп, под називом „Дунав – мост који спаја културе“, који су организовали Историјски архив у Смедереву и Центар за историјска истраживања Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду.

Велики допринос успешности Научног скупа дали су еминентни стручњаци који су узели учешће на истом: Проф. др Златко Карач, Архитектонски факултет Свеучилишта у Загребу; Проф. др сц. Селмедин Месиховић, Филозофски факултет Универзитетa у Сарајеву; Проф. др Светозар Бошков, проф. др Ифигенија Радуловић, Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду; Проф. др Снежана Вукадиновић, доц. др Александра Смирнов Бркић, Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду; Проф. др Бранка Вранешевић, проф. др Олга Шпехар, Филозоски факултет Универзитета у Београду; Др Гордана Јеремић, Археолошки институт Београд; Др Мирча Маран, Висока школа струковних студија Вршац; Др Милан Гулић, Институт за савремену историју; Др Јасмина Живковић из Историјског архива Пожаревац; Др Предраг М. Вајагић, Друштво наставника историје Бачке Паланке; Др Маријана T. Мраовић, Министарство одбране – Војни архив; Др Бојан Симић, Институт за новију историју Србије; Др Снежана Цветковић, Музеј у Смедереву; МА Александар М. Гајић, Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду; МА Небојша Карталија, Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду; Андреј Живојин, Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду и Гордана Крстић- Фај, Париз, Француска.

Радови изложени на овом Научном скупу биће објављени у оквиру Зборника са Научног скупа у издању Историјског архива у Смедереву и Центра за историјска истраживања. Историјски архив захваљује се свима који су помогли у реализацији овако великог пројекта, као и колегиницама и колегама који су својим присуством и учешћем на скупу дали допринос његовој успешној реализацији. Захвалност упућују и пријатељима Aрхива - др Срђану Пириватрићу (Византолошки институт САНУ) члану Научног одбора Научног скупа који је својим ангажовањем допринео успешној реализацији скупа. Због погоршане епидемиолошке ситуације Научни скуп је био затворен за јавност а одржан је онлајн, путем ZOOM апликације.

Коришћен текст са
https://arhiv.org.rs/%d0%bd%d0%b0%d1%83%d1%87%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d0%ba%d1%83%d0%bf-%d0%b4%d1%83%d0%bd%d0%b0%d0%b2-%d0%bc%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%ba%d0%be%d1%98%d0%b8-%d1%81%d0%bf%d0%b0%d1%98%d0%b0-%d0%ba%d1%83/

Остали Регионални центри у Србији