Регионални центар Смедерево

Serbian English

Чланци

Искуства школа у реализацији међународних пројеката

skstvskl nslУ Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево, 23. 12. 2022. године, одржан је стручни скуп „Искуства школа у реализацији међународних пројеката“.

У првом делу скупа, Братислава Милетић, Александра Луковић и Јелена Вукашиновић, наставнице ТТПШ „Деспот Ђурађ“ у Смедереву представиле су пројекат „Стручне вештине–сигурна будућност“ у оквиру кога су ученици образовног профила прехрамбени техничар били летос на стручној пракси у граду Манавгат у Турској. У току четрнаест дана стручне праксе учесници су посетили маслињак, фабрику за производњу маслиновог уља, и две акредитоване лабораторије. Део праксе реализовали су у школским лабораторијама где су одређивали квалитет маслиновог уља и израђивали производе од маслиновог уља.

У другом делу наставници Економско-трговинске школе и ТТПШ „Деспот Ђурађ“ у Смедереву укратко су преставили до сада реализоване Еразмус пројекте.

Марина Златановић и Весна Милићевић, наставнице Економско-трговинске школе упознале су присутне са реализацијом пројеката „Мистичан укус искуства и развоја“, „Европски мост туризма“, „Дигитална магија куварства“ и „Будућност дигиталног образовања“.

Марија Милошевић Несторовић из ТТПШ „Деспот Ђурађ“ представила је пројекте “Не баци, сачувај, рециклирај и креирај“ и „Разноликост. Једнакост. Припадност.“

Присутни су размени искуства, предложили неке нове идеје за реализацију будућих пројеката, као и дали савете присутним колегама који до сада нису реализовали Еразмус пројекте.

Остали Регионални центри у Србији