Регионални центар Смедерево

Serbian English

Чланци

Млади пољопривредници информисани о локалним аграрним подстицајима

mldpljprvdnc nslУ оквиру пројекта “Оснаживање младих пољопривредника за коришћење локалних подстицаја у пољопривреди”, ученици Текстилно технолошке и пољопривредне школе “Деспот Ђурађ” из Смедерева уз менторску подршку Младих пољопривредника Србије, одржали су информативну трибину на којој је главна тема била у вези са Актуелним локалним јавним позивима за остваривање права на подстицаје у пољопривреди.

Трибина о актуелним локалним јавним позивима за остваривање права на подстицаје у пољопривреди одржана је у среду 3. маја 2023. године, у сали Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево.

Млади који су претходно прошли тродневни тренинг, овог пута заузели су улогу вршњачких едукатора и својим вршњацима представили могућност аплицирања за поврат средстава уложених у куповину машина и опреме према секторима производње, као и набавку квалитетних приплодних грла, где је могућност поврата чак 80% вредности инвестиције без урачунатог ПДВ-а.

Састанку су присуствовали и професори стручних пољопривредних и ветеринарских предмета, као и представници градске управе града Смедерева, који су истакли важност благовременог информисања што већег
броја пољопривредника о могућностима аплицирања и коришћења ових буџетских средстава.

”Даље активности Младих пољопривредника Србије свакако ће бити усмерене на подршку младима који намеравају да остану на својим породичним пољопривредним газдинствима и наставе да се баве пољопривредом”, истакао је Младен Минић председник удружења, који је са учесницима поделио своје искуство.

Оливер Алексић,координатор Пројекта, нагласио је да су Млади пољопривредници Србије и Agronews кроз овај пројекат креирали јединствену wеб платформу www.podsticajiupoljoprivredi.rs на којој ће објављивати све локалне јавне позиве и на којој ће пољопривредници врло лако моћи да пронађу све програме, конкурсе и извештаје о спроведеним програмима у својим градовима и општинама.

Текст преузет са:
http://www.agronews.rs/smederevo-mladi-poljoprivrednici-informisani-o-lokalnim-agrarnim-podsticajima/

Остали Регионални центри у Србији