Регионални центар Смедерево

Serbian English

 

 

 

Трећи ТиПО састанак за школску 2013/14.

На данас одржаном, трећем ТиПО састанку, поред Тимова за професионалну оријентацију (ТиПО), присуствовали су и представници предузећа која су дала значајан допринос реализацији реалних сусрета.
Поред представљања до сада урађеног, присутни су се упознали и са "Клубом 500+", "Girls Day" и "Boys Day", примерима добре праксе, те берзом и календаром услуга ПО на локалу.
На крају данашњег састанка који је као и све раније водила Маја Оклобџија Слијепчевић, руководилац локалног ТиПО, подељене су потврде школским тимовима као и захвалнице предузећима за учешће у реалним сусретима.

Слике

Други ТиПО састанак за школску 2013/14.

Данас је у нашем Центру одржан други ТИПО (тимови за професионалну оријентацију) састанак. У досадашњем раду све базичне школе су уз помоћ ментор школе реализовале многобројне активности које су данас презентовали колегама. Као један од најбитнијих резултата рада истакнуто је укључивање Канцеларије за младе Смедерево у велики број активности на пољу професионалне оријентације.
Састанак је водила Маја Оклобџија Слијепчевић, руководилац локалног ТиПО-а.
 

Слике

"Професионална оријентација у Србији" - базична обука 20. - 22. септембар 2013.

Последњи круг базичних обука у оквиру пројекта "Професионалне оријентације" довео је у наш Центра нових 12 школа. Тродневну обуку похађали су тимови за Професионалну оријентацију из Кусатка, Ратара, Церовца, Голобока, Азање, Глибовца, Смедеревске Паланке, Крњева, Беле Цркве, Кусића, Крушчице и Борче.
По речима тренера, Маје Оклобџије Слијепчевић и Весне Милетић, задовољство је било радити са оваквом групом креативних људи, спремних за нова сазнања, која ће сутра пренети колегама, а што је још важније - деци.

Прочитајте целу вест

Први ТиПО састанак за школску 2013/14.

Након успешно формираног Тима за професионалну оријентацију (ТиПО) у Смедереву и реализације многобројних активности у протеклој школској години ова школска година започета је новим базичним обукама, а настављена данашњим састанком локалног ТиПО-а.
Састанак је отворила Маја Оклобџија Слијепчевић, руководилац локалног ТиПО-а. Поздравивши учеснике, представила им је циљеве за школску 2013/2014. годину.
Констатовано је да су базичне обуке одлично прихваћене од стране школа које учествују у пројекту релевантне важности за ученике и да се са успехом спроводе у њима, те да се на нашој територији једино школа "Вожд Карађорђе" из Водња није укључила у пројекат Професионалне оријентације.

Прочитајте целу вест

"Професионална оријентација у Србији" - базична обука 27. - 29. август 2013.

У протекла три дана, Регионални центар је био домаћин ПО (Професионална оријентација) тимовима из дванаест основних школа у оквиру пројекта GIZ BOS - "Професионална оријентација у Србији" у четвртом кругу обуке.

Циљ реализације овог пројекта је оспособљавање младих како да промишљено и ваљано одлуче о избору занимања  и образовања, да планирају каријеру и укључе се у свет рада. Планирано је да овај пројекат буде спроведен у свим основним, али и средњим школама као и у канцеларијама за младе у Србији до половине 2015. године.

Прочитајте целу вест

Остали Регионални центри у Србији