Регионални центар Смедерево

Serbian English

 

 

 

Дан девојчица 2012. у Смедереву

Ученице одељења 7/3 ОШ “Бранислав Нушић“ су у склопу манифестације „Girls day“, са школским координатором за професионалну оријентацију, психологом Маријаном Васиљевић, посетиле предузеће „Интер-механика д.о.о“ из Смедерева.
Након доласка у седиште фирме, пријема и међусобног упознавања, обишле су предузеће у индустријској зони СД, ремонтни погон “Стара железара“ и погон „Металац“ у Скореновцу, а затим су се упознале и са представницама занимања-менторкама.
Од широког производног програма „Интер-механике“ највише пажње привукла је производња спортске опреме и опреме за паркове и дечја игралишта, бродоградња-израда моторних јахти и чамаца, као и актуелни посао-израда ормарића за одлагање уџбеника у школама за град Београд.
Кроз структуирани разговор и распитивање са 8 присутних, запослених дама, девојчице су стекле увид у захтеве и услове рада у струци, могућности школовања и развоја каријере, захтеве посла, задовољство послом, проблеме у бављењу послом које је нетипично за жене.
Након дискусије и рефлексије, ученице су попуниле елементе портфолија и упитнике за евалуацију.
Активности у току Дана девојчица биле су добро замишљене и организоване а ученице ОШ “Бранислав Нушић“ захваљују се „Интер-механици“, Удружењу пословних жена, GIZ BOSS-у и Регионалном центру Смедерево што су имале прилику да буду део ове међународне манифестације.

Слике

Остали Регионални центри у Србији