Регионални центар Смедерево

Serbian English

 

 

 

Пројекат "Професионална оријентација на преласку у средњу школу" - обука за менторске школе 19. - 21. 10.2012.

Након септембарских обука широм Србије, нових 27 школа, одабрано је за ментор школе. Школе су прошле обуку кроз које је прошло преко 290 школа из 17 градова у Србији. Нове менторске школе су се придружиле школама одабраним у августовским обукама на менторској обуци која се у претходна три дана одржавала у нашем Центру  у Центру за стручно усавршавање у Кикинди, Регионалном центру у Нишу, као и на 4 локације у Београду.
У нашем Центру , обуци је присуствовало осам менторских школа, односно осам петочланих школских тимова из основних школа из Пожаревца, Лозовика, Маршића, Горњег Милановца, Кремне, Параћина, Краљева и Владимираца који су уз помоћ тренера Татјане Рајић и Гордане Матовић, прошли низ радионица, продубили своја знања у оквиру професионалне оријентације, тј, конкретно радили на оснаживању младих за одлуку о занимању и даљем школовању, базирајући се на улози која им је поверена – Менторска школа.
Ове школе придружују се већ постојећој мрежи менторских школа са којима ће заједно испуњавати улогу ресурс центра за професионалну оријентацију у својој локалној заједници, као и то да буду ментори осталим школама те да стварају партнерске односе са свим учесницима програма.

Слике

" />" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash">

" />" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash">

Остали Регионални центри у Србији