Регионални центар Смедерево

Serbian English

 

 

 

"Професионална оријентација у Србији" - базична обука 20. - 22. септембар 2013.

Последњи круг базичних обука у оквиру пројекта "Професионалне оријентације" довео је у наш Центра нових 12 школа. Тродневну обуку похађали су тимови за Професионалну оријентацију из Кусатка, Ратара, Церовца, Голобока, Азање, Глибовца, Смедеревске Паланке, Крњева, Беле Цркве, Кусића, Крушчице и Борче.
По речима тренера, Маје Оклобџије Слијепчевић и Весне Милетић, задовољство је било радити са оваквом групом креативних људи, спремних за нова сазнања, која ће сутра пренети колегама, а што је још важније - деци.
Наредни циљ свих учесника биће да што пре почну са применом петофазног процесног модела професионалне оријентације, чиме би се створила системска мрежа подршке у области ПО (Професионална оријентација). Поред већ поменуте примене петофазног модела ПО, као остали циљеви пројекта истичу се остваривање реалних сусрета, рад са родитељима на пружању подршке деци, изградња мреже школа и партнера и промоција ПО у локалној заједници.
Као и на свим претходним обукама, учесници су прошли низ радионица, које ће у својим школама радити са ученицима. Све радионице су замишљене тако да се деца кроз забаву и игру баве једном изузетно релевантном облашћу тј, да на прави начин упознају себе, што ће им касније и те како олакшати одлуку о избору занимања и образовања.

СЛИКЕ


Неке од радионица:

Остали Регионални центри у Србији