Регионални центар Смедерево

Serbian English

ЕВРОПСКA НОЋ ИСТРАЖИВАЧА 2023

ncstrzvcnn nslМанифестација Европска  ноћ истраживача  у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево, одржаће се уз сагласност Центра за промоцију науке Београд, у периоду  од 25. до  29. септембра 2023. године,

Прочитајте целу вест

Годишњи програм - листа активности од 01.09. 2023. до 01.09.2024. године

ncnsklb nslНаука која открива припадност локалној заједници и нови креативни пројекти

Годишњи програм Научног клуба Смедерево садржи 6 пројеката планираних да се одрже у периоду од 01.09.2023. до  01.09.2024. године у оквиру категорије 1 Јавног Позива  Центра за промоцију науке Београд.

Прочитајте целу вест

Реализација пројекта „Наука за понeти, са машницом“

nksmsncm nslДана 13. 6. 2023. године у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Смедереву реализована је радионица пројекта Научног клуба Смедерево „Наука за понeти, са машницом“. Одржане су две радионице од по 90 минута. Прва са ученицимa четвртог разреда (20 ученика) и друга са ученицима шестог разреда (18 ученика). Радионици су присуствовала и два наставника разредне наставе, две наставнице математике и једна наставница физике.

Прочитајте целу вест

Додела признања за пројекте промоције науке

ddlslkncnklb nslНа рођендан Николе Тесле (10. јул) који је и Национални дан науке-Министарство науке, технолошког развоја и иновација и Центар за промоцију науке(ЦПН) сада већ традиционално додели су признања пројектима за унапређење промоције и популаризације науке одабраним у оквиру Јавног позива ЦПН-а 2023. На свечаности у Музеју науке и технике, министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић истакла је да је наука кључна за нашу садашњост, а посебно постаје битна за будућност. Награђене пројекте изводиће научно-истраживачки институти, факултети, научна удружења и научни клубови у дванаест градова широм Србије. Признање је добио и Научни клуб Смедерево који је у оквиру Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево а кога је на овој свечаности заступала в.д. директора Љиљана Животић Живановић.

Прочитајте целу вест

Друга радионица Пројекта "Да наука прозуји"

dnkprzjdrg nslУ Смедеревској тврђави, 05.06.2023.године, ученици средње Економско-трговинске школе Смедерево током прве активности били су у прилици да се упознају са пчелама кроз интерактивну научну представу "Шта ако пчеле нестану"?

Прочитајте целу вест

Остали Регионални центри у Србији