Регионални центар Смедерево

Serbian English

Математички коучинг - ЦПН пројекат - II радионица

koucing 2110Друга радионица пројектa „Математички коучинг“ подржанog од стране Центра за промоцију науке на Јавном позиву за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке у 2016. години, а уз помоћ Научног клуба Смедерево и Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево одржана је данас у Научном клубу Смедерево.
Радионица је носила назив „Постављање циљева у учењу“, а ученици су имали прилику да присусвују виртуелној екскурзији на којој су путем Скајпа посетили археолошко налазиште Медијана. Ученици 6.разреда из Ниша су у сарадњи са Народним музејем у Нишу били домаћини ове виртуелне екскурзије. Уживо са локалитета, ђаци су говорили о мозаику из Константинове виле, а учесници радионице имали су прилику да на крају поставе питања ученицима – водичима ове виртуелне екскурзије и самом водичу који је био присутан на локалитету.
Након овог виртуелног обиласка, учесници и Мирјана Кокерић, аутор пројекта, резимирали су утиске кроз корелацију наставе историје и математике и наставили дискусију уз извођење закључака о постављању циљева у учењу.
Завршни део радионице био је резервисан за конкретну обраду теме „Постављање циљева у учењу математике“ које је била обрађена на практичним и занимљивим математичким примерима.
Циљ овог пројекта је да заједно докажемо да „Математика није баук, него наук!“ , да је занимљива наука, применљива у многим другим областима, као и у свакодневном животу.

Слике

Остали Регионални центри у Србији