Регионални центар Смедерево

Serbian English

Историја и ми - ЦПН пројекат - II радионица

istorija i mi ii radionicaДанас је у оквиру пројекта "Историја и ми" подржаног од Центра за промоцију науке на Јавном позиву за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке у 2016. години а уз помоћ Научног клуба Смедерево и Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево одржана друга радионица.
У претходном периоду формирани су тимови који ће учествовати у Пројекту. Тимови се састоје од по три ученика и њиховог наставника. Три тима су из смедеревске Гимназије, под вођством наставница Ружице Моневски, Драгице Кучина и Милене Ђорић, ту су и основне школе "Радомир Лазић" из Азање са наставником Дамиром Живковићем, "Вук Караџић"из Липа са наставником Милошем Пириватрићем, наставница Драгана Мишић са ученицима из ОШ " Јелена Ћетковић" из Београда  (Звездара), Гимназија из Смедеревске Паланке, основна школа из Смедеревске Паланке , Нада Марјановић Дакић са ученицима ОШ "Карађорђе" Велика Плана и моји ученици из ОШ "Иво Андрић" из Радинца.
Ученици су се упознали са платформом HSTRY, планом рада и алатима који ће се користити у току рада на пројекту. Представили су се на Padlet-у и испунили прве анкете како бисмо имали податке о структури учесника и њиховим предзнањима о истраживачком раду. Добили су задатак да осмисле тему коју ће истраживати водећи рачуна о томе да је потребно пронаћи у теми неко питање које ће да изазове читаоце да расправљају о њој. То је посебно важно због тога што се рад пише у форми интерактивне презентације. Циљ нам је да добијемо један леп скуп добрих радова, па је предвиђено да тимови питају остале тимове за помоћ, савет и мишљење о било ком проблему на који наиђу.
Ускоро ће добити задатак да осмисле предлог за лого нашег пројекта, а затим ћемо гласати за најбољи предлог на Tricider-у. 
Уз жељу за успешан рад, растали смо се до наредног сусрета на пролеће. До тада, надамо се да ће сарадња преко интернета бити плодотворна и захваљујемо се Научном клубу Смедерево, односно Регионалном центру Смедерево на сјајној техничкој подршци и условима за рад.

Слике

Остали Регионални центри у Србији