Регионални центар Смедерево

Serbian English

Математички коучинг - ЦПН пројекат - III радионица

Matematicki koucing 316Трећа радионица пројектa „Математички коучинг“ подржанog од стране Центра за промоцију науке на Јавном позиву за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке у 2016. години, а уз помоћ Научног клуба Смедерево и Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево одржана је данас у Научном клубу Смедерево. Радионица је носила назив „Oслобађање од треме на часовима", а учешће су осим ученика из смедеревских основних школа узели и гости из ОШ „Миша Стојковић“ из Гаја.
На данашњој радионици ученици су имали прилику да се упознају са основним коучинг техникама за ослобађање од треме, стида и страха на часовима.
Учили су шта су то „контра-вештине“, да ли су стид и трема вештине, из којих елемената се састоје ове вештине, како се осећа особа која се стиди, шта осећа и како мисли. Затим су разрађивали тактике за разбијање треме и стида.
Након теоријског објашењења о томе зашто деца и одрасле особе осећају трему и стид, приступили су анализи својих уверења. Разликовали су рационална од ирационалних уверења и захтеве од жеља. Испитивањем о логичности, реалности и корисности појединих својих уверења, претварали су ирационална у рационална и захтеве у жеље.
Након дефинисања жеља везаних за своје самопоуздање на часовима прешли су на анализу упуштања у непријатне ситуације и вежбање за ослобађање од треме.
Након радионичарског рада везаног за обраду ове теме, ученици су на практичним математичким примерима уз презентацију видели могуће занимљиве начине за учење и вежбање математике, а затим су на игрицама из „Математичког кофера“, Центра за промоцију науке, испробали своје вештине, ослобођени скучености и треме.
На данашњој радиониц је успешно постигнут циљ пројекта: да заједно докажемо да „Математика није баук, него наук!“ осносно да је Математика - занимљива наука, применљива у многим другим областима, као и у свакодневном животу.
Након завршетка ученици су имали прилику да погледају и занимљиву изложбу: „Бројеви“ Центра за промоцију науке и фотографишу се за успомену. Верујемо да ће се учесници данашње радионице вратити на дружења на наредним радионицама „Математичког коучинга“.

Слике

 

Остали Регионални центри у Србији