Регионални центар Смедерево

Serbian English

ECOoperacija - ЦПН пројекат - III радионица

ecooperacija III radionicaУ великој сали Регионалног центра, одржана је трећа радионица у оквиру пројекта "ECOoperacija", подржаног од Центра за промоцију науке на Јавном позиву за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке у 2016. години а уз помоћ Научног клуба Смедерево и Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево.
На трећој радионици Пројекта, Ђорђе Самарџија, директор организације ''Један степен Србија'', одржао је занимљиво предавање: ''Транзиција на 100% обновљиве изворе као једно од решења за ублажавање климатских промена".
У оквиру предавања, господин Самарџија подсетио је да су промене климе последица прекомерне употребе фосилних горива, неконтролисаног загађења, уништавања биодиверзитета, непотребне потрошње, неефикасног управљања земљиштем (укључујући сечу шума) и неједнакости у друштву. Оно што промене климе чини изузетним јесте то што су промене климе и мултипликатори свих ових и свих других проблема. Како се оне одвијају остали проблеми постају све тежи. Учесници данашње радионице били су ученици Гимназије Смедерево и ОШ "Бранко Радичевић", такође из Смедерева.

Слике

Остали Регионални центри у Србији