Регионални центар Смедерево

Serbian English

Математички коучинг - ЦПН пројекат - IV радионица

matematicki koucing 039Четврта радионица пројектa „Математички коучинг“ подржанog од стране Центра за промоцију науке на Јавном позиву за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке у 2016. години, а уз помоћ Научног клуба Смедерево и Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево одржана је данас у Научном клубу Смедерево. На радионица која је носила назив „Занимљива површина и запремина" ученици су имали прилику да се упознају са различитим приказима површина и запремина у архитектури и грађевини.
Такође су имали прилику да израђују практично применљиве предмете и рачунају њихову површину и запремину као и могућност да уоче математику и тамо где се на први поглед не види: „занимљива математика кроз оптичке илузије“. Ученици су испробали примену геометрије у изради накита, новогодишњих украса и предмета за свакодневну употребу.
Радионице пројекта „Математички коучинг“ усмерене су на приближавање математике младима, тако што се на креативан начин уз решавање реалних проблема, коришћењем различитих, већ развијених способности и талената ученика, решавају математички проблеми.
Циљ овог пројекта је да помогне ученицима да стигну из тачке А у којој се тренутно налазе (везано за знања из математике и способности за решавање математичких пробелема) до тачке Б у којој желе да буду (са толико довољно развијеним вештинама и способностима планирања, учења, постављања циљева, и решавања практичних математичких задатака).
Кроз заједнички рад доказујемо да „Математика није баук, него наук!“ да је „Математику лакше научити, него радити без ње!“.

Слике

Остали Регионални центри у Србији