Регионални центар Смедерево

Serbian English

Отворен Научни клуб Београд

naucni klub beogradМладен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије и Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке отворили су данас Научни клуб Београд, као иновативно место где се на савремен начин сусрећу наука и грађани, знање и радозналост, идеја и њена технолошка примена.
Шарчевић је том приликом објаснио да је овај клуб, као и дванаест претходних, заједнички подухват Центра за промоцију науке са регионалним центрима и центрима за стручно усавршавање, истакавши да ће у њему бити организоване разне радионице, дебате и предавања.
„Врло сам срећан због отварања Научног клуба у Београду. Уверен сам да ћемо успети да проширимо ову причу, не само из редовних буџетских средстава, већ и коришћењем постојећих ресурса центара за стручно усавршавање. Низ обука које су планиране за следећи период а за почетак, све обуке из информатике као обавезног предмета у следећем петом разреду или обуке за е-просвету као и неке друе пројекте, почећемо да радимо са нашим центрима“ изјавио је, између осталог, Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја.
„Научни Клуб Београд је резултат рада великог броја људи”, рекао је Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке. Он је подсетио присутне госте да је од отварања првог Научног клуба у Лесковцу прошло тачно 12 месеци и један дан. „Научни клуб Београд је одговор Центра за промоцију науке на кризу знања и научне културе. Ово је место на које вас позивамо да дођете да заједно размишљамо о науци, да се играмо и да се не плашимо да погрешимо“, истакао је Ђорђевић.
Први научни клуб отворен је пре годину дана у Лесковцу, а затим су уследила отварања и у Чачку, Нишу, Ужицу, Књажевцу, Крагујевцу, Смедереву, Крушевцу, Кикинди, Новом Пазару, Кањижи и Шапцу.

Слике

 

Остали Регионални центри у Србији