Регионални центар Смедерево

Serbian English

Рaдиoницa „Кaд млaтиш прaзну слaму, трaжиш длaку у jajeту и купуjeш мaчку у џaку. Зaштo сe кaжe - фрaзeoлoгизми у српскoм jeзику"

frzlgj nslУпознавање ученика са богатством фразеолошког корпуса српског језика, откривање везе између фразеологије и националне културе и буђење интересовања за фразеологију српског књижевног језика у којој су прикупљене, наталожене и сачуване у колективном памћењу културне чињенице од значаја за укупност материјалне и духовне културе српског народа биле су теме лингвистичке радионице „Кaд млaтиш прaзну слaму, трaжиш длaку у jajeту и купуjeш мaчку у џaку. Зaштo сe кaжe - фрaзeoлoгизми у српскoм jeзику“, коју су у Научном клубу Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево реализовале в. д. директора нашег Центра Миљана Кравић и Ана Хранисављевић, професори Српског језика и књижевности, са ученицима седмог и осмог разреда Смедерева у оквиру програма ,,Недеље истраживача".

Ученици градских школа ОШ ,,Јован Јовановић Змај", ОШ ,,Бранислав Нушић", ОШ ,,Димитрије Давидовић" и сеоских школа ОШ ,,Бранко Радичевић" из Лугавчине и ОШ ,,Херој Света Младеновић" из Сараораца у одличној атмосфери и сјајном дружењу успели су да спознају начине на које се у српском језику одражава фразеолошка слика света, да обогате своје знање и закораче у чудесни свет науке о језику.

Остали Регионални центри у Србији