Регионални центар Смедерево

Serbian English

Радионица „Потрага за благом“

ptrgzblgm nslУ оквиру богатих програма „Недеље истраживача“ у Музеју у Смедереву одржана је радионица „Потрага за благом“ на којој су ученици трећег и четвртог разреда ОШ „Ђура Јакшић“ из Мале Крсне и ученици четвртог разреда ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Смедереву закорачили у чудесни свет археологије.

Татјана Гачпар, директорка Музеја, виши кустос археолог и Милан Марковић, кустос педагог, вешто и зналачки упознали су смедеревске основце са археологијом као науком и задацима које обавља археолог, са материјалним остацима (археолошким предметима) и начинима обраде археолошких предмета у Музеју.

На радионици је владала одлична подстицајна атмосфера док су ученици проналазили, анализирали и конзервирали експонате, попуњавали археолошке картоне и писали легенде. Испуњени превеликом знатижељом, одушевљени и радосни, на крају овог дивног дружења у Музеју презентовали су стечена знања и отишли кући пуни позитивних утисака и поносни, али и са жељом да ускоро наставе да откривају магију науке на некој новој радионици и у новој игри истраживања.

Остали Регионални центри у Србији