Регионални центар Смедерево

Serbian English

Еколошка радионица „Штедња енергије – вода“

stdnjnrgjvd nslУсвајање нових сазнања кроз игру и друге разноврсне активности, забава и дружење мотивисаних за рад ученика другог разреда, будућих еколога  – тако би се најкраће могли описати утисци након еколошке радионице „Штедња енергије – вода“, одржане у Научном клубу РЦ Смедерево у оквиру програма „Недеље истраживача“.

Основци ОШ „Бранислав Нушић“ у Смедереву уз помоћ учитељице Соње Милетић, идејног творца и реализатора радионице, која их је вешто и зналачки, на иновативан и креативан начин водила кроз научна истраживања, научили су много о води као обновљививом извору енергије, спознали значај воде за живот, али што је најважније, развили су еколошку свест оспособљавајући се да планирају и предузимају мале кораке у непосредном окружењу ради развијања еколошки прихватљивог понашања.

Дискутовали су са учитељицом и Миљаном Илићем, председником Еколошког покрета Смедерево, стручњаком за заштиту животне средине и гостом-експертом радионице, мозгали, анализирали асоцијације, гледали филм „Сачувајмо енергију“, истраживали и на крају правили  рекламне флајере „И ти можеш штедети воду“. И све то у част Њеног височанства Воде! Пропратни оглед „Вода путује“ дао је овом малом научном скупу посебну драж, а подстицајна интерактивна атмосфера на радионици и превелика заинтересованост малих истраживача доказали су да је свет науке примамљив и диван.

Фотографије показују да су, осим озбиљног рада, учесници радионице имали и сјајну забаву потврђујући мисао да „наука није баук".

Остали Регионални центри у Србији