Регионални центар Смедерево

Serbian English

Овогодишња манифестација Мај месец математике повезује математику и гејминг. Програмирање, стварање прича, истраживање математике, сарадња, уважавање различитих знања, обрачунавање са предрасудама о математици, најважније су лекције које учимо кроз осмишљавање и играње ових игара. Овогодишња, једанаеста по реду манифестација, под слоганом М3 – ВИШЕ ОД ИГРЕ, почиње 10. маја, у Силосима Београд/Гаиа покрет, а траје до 31. маја. Програм ће се одвијати на више локација у Београду, укључујући Галерију науке и технике САНУ, Силосе Београд, Математичку гимназију и Дорћол плац, али и широм Србије кроз сарадњу наставника основних и средњих школа, као и мрежу научних клубова.

Тема једанаестог Маја месеца математике су математика и гејминг. М3 поставља питање: да ли су игре ипак више од игре? На ово питање, одговори ће се тражити кроз различите формате: интерактивне изложбе, математичко-драмске радионице, експонате, ЕдуГејминг конкурс и предавања.

Програмирање, стварање прича, истраживање математике, сарадња, уважавање различитих знања, обрачунавање са предрасудама о математици, најважније су лекције које учимо кроз осмишљавање и играње ових игара.

Више на линку:
https://elementarium.cpn.rs/u-centru/maj-mesec-matematike-2022/

Завршни скуп семинара “Подршка ученику кроз индивидуализацију и пројектни рад у настави математике”

pdrskcnk nslОнлајн семинар акредитован под редним бројем 358. у Каталогу ЗУОВ-а “Подршка ученику кроз индивидуализацију и пројектни рад у настави математике”, који подржава Регионални центар Смедерево, завршним сусретом у нашим просторијама обележио је успешну сезону одржавања у овој школској години.

Најуспешнија учесница семинара, наставница математике, Милена Јеремић из ОШ ”Краљ Александар I” награђена је симболичним поклоном, литературом везаном за пројектни рад у настави математике.

Сусрет је организован и као промоција семинара, на којој су присутни наставници, који нису били учесници, могли да се упознају са садржајима семинара и завршним радовима колега које су успешно завршиле рад на семинару.  Аутори и реализатори: Мирјана Кокерић, дипломирани математичар, ОШ ”Бранко Радичевић”, Смедерево и Синиша Ћулафић, мастер инж. електротехнике и рачунарства, ССШ „Васа Пелагић” из Ковина, разменили су са присутнима искуства и утиске из свакодневног рада са ученицима у основним и средњим школама.

Након одржаних осам циклуса, семинар је оцењен просечном оценом 3,9 од стане наставника разредне наставе и наставника математике у основним и средњим школама.

Више детаља може се наћи на вези ка Каталогу:
https://zuov-katalog.rs/index.php?action=page/catalog/view&id=190

Резултат рада учесника семинара представљен је завршним радовима у виду презентација, који приказују реализоване пројекте са ученицима. Најуспешнији радови приказани су на интеренет страници семинара:
https://matematikaseminar.wordpress.com/

Наредне године семинар наставља са реализацијама стартујући са првим циклусом од септембра месеца.

Остали Регионални центри у Србији