Регионални центар Смедерево

Serbian English

Славимо Дан жена и девојчица у науци

rdncptsvt nslУједињене нације прогласиле су 11. фебруар Међународним даном жена и девојчица у науци. Проглашење овог дана део је борбе за већи број жена у истраживачким и научним институцијама, пројектима као и за њихова једнака права у пољу науке.

Желимо вам срећан Међународни дан жена и девојчица у науци!

Због мера усмерених на спречавање ширења епидемије ковида-19 програм нашег Научног клуба и даље је виртуелан. Настављамо да вам шаљемо активности и садржаје који вас позивају у нове научне подухвате! Читајте, слушајте, решавајте, учествујете и делите наш билтен! Јер наука је супер!

РАДИОНИЦА: НА ПУТУ ОКО СВЕТА СА НАУЧНИЦАМА
Замислите да идете на путовање са најбољим научницама на свету. То путовање не само што обухвата цели свет већ и пуно различитих временских раздобља. На том путовању разговарате о открићима, студирању, о упорности и снази која је потребна за научни рад. На том путовању радујете се успесима и заједно растете. Желимо вам да на ово путовање кренете уз помоћ наше радионице али да никада заправо не престанете да путујете и истражујете са овим величанственим научницама.

ДА РАДИОНИЦА ПОЧНЕ КЛИКНИТЕ ОВДЕ.
Прeпоручени узраст: од 12 до 112 година
Формат: низ интерактивних задатака; деца могу самостално да раде, млађи узраст уз помоћ одраслих
Трајање: 45 минута

Теме којима се бавимо у виртуелном Научном клубу осмишљене су тако да прате и продубљују школска знања из различитих природних и друштвено-хуманистичких наука. Методе рада су засноване на искуственом учењу, као и практичном раду. Активности и материјале осмишљавају научни демонстратори и демонстраторке, млади људи на студијама различитих факултета, који су обучени за научну комуникацију са децом.

За све дилеме можете нам писати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Остали Регионални центри у Србији