Регионални центар Смедерево

Serbian English

Математичке игре

mtmtckmj nslУ првој недељи манифестације “Мај – месец математике” у Научном клубу Смедерево одржана је радионица пројекта “Математичке игре” планирана Годишњим планом рада клуба за 2020/2021. годину.

Овог четвртка, 13.05.2021.године, од 18 часова, смедеревски основци су се сусрели са применама математике у играма које често срећу на интернету, у часописима, на дружењима. Важвањем игре “Потапање бродова” на шаблонима и у онлајн игрици, учесници радионице бавили су се применом координата и стекли увид у значај познавања одређивања координата тачке у равни и у простору.

Игра “Судоку” послужила је за разгибавање и припрему за Математичко “Не љути се човече” – са сабирањем рационалних бројева. Еколошка друштвена игра уз примену Микробит уређаја показала је ученицима како се могу повезати папир, бојице, екологија, математика и информатика када Микробит “баца коцкицу”. За крај радионице учесници су се опуштали уз бојење и креирање модела Галаксије, применом  математике и физике у конструкцији модела.

Радионицу је реализовала Мирјана Кокерић, наставник математике са гостима из ОШ ”Бранко  Радичевић”, ОШ ”Др. Јован Цвијић” и ОШ “Димитрије Давидовић”.

Наредног четвртка наставља се дружење у оквиру Манифестације “Мај-месец математике” под покровитељством Центра за промоцију науке и Регионалног центра Смедерево уз пројекат “Доношење одлука и математика”. Радионице се одвијају у мањим групама уз поштовање тренутних епидемиолошких мера.

Остали Регионални центри у Србији