Регионални центар Смедерево

Serbian English

Доношење одлука у Научном клубу Смедерево

dnsnjdlkmj nslУ другој недељи манифестације “Мај – месец математике” у Научном клубу Смедерево одржана је радионица пројекта “Доношење одлука и математика” планирана Годишњим планом рада клуба.

Овог четвртка, 20.05.2021.године, од 18 часова, основци су се сусрели са применама математике у доношењу одлука. Научили су како је наука дошла до открића, колико су осећања важна при доношењу одлука и како нам математика помаже да разумевање процеса доношења одлука претворимо у разлику збира бодова која додељујемо осећањима. Техника коју примењују зове се “Психолошка математика” или “Емоционално рачуноводство” и представља начин на који може да се развија Толеранција на амбивалентна осећања по ОЛИ методи. Са радионице су ученици понели нови алат који могу да примењују у свакодневном животу, учењу и раду, при избору средње школе и занимања.

Радионицу је реализовала Мирјана Кокерић, наставник математике са гостима из ОШ “Ђура Филиповић” из Плочице и вршњачким едукаторима: Немањом Николићем и Алексом Ђаном из Ковина.

Наредне среде наставља се дружење у оквиру Манифестације “Мај-месец математике” под покровитељством Центра за промоцију науке и Регионалног центра Смедерево уз пројекат “Цртање математике”. Радионице се одвијају у мањим групама уз поштовање тренутних епидемиолошких мера.

Остали Регионални центри у Србији