Регионални центар Смедерево

Serbian English

Друга радионица пројекта “Цртање математике” у Научном клубу Смедерево

drgrdncmjn nslПројекат “Цртање Математике” настављен је  03. јуна 2021. године, у Научном клубу Смедерево  радионицом са темом “Примењена математика”.

Први део радионице био је посвећен Декартовом координатном систему и истраживању креирања различитих мотива и симбола у њему, слања шифрованих порука  уз помоћ координата тачака и анимирању креираног лика уз помоћ софтвера и бесплатним онлајн алатима као што је ezgif.com.

У другом делу радионице учесници су, инспирисани Питом Мондријаном и Ив Сен Лораном, направили своје уметничке радове уз помоћ геометрије, правоугаоника, квадрата и линија. У готовим радовима налазили су делове квадратне функције, линеарне функције, размере  и симетрије. Скениране радове послаће Тањи Олеар Гојић и Ивани Павковић, које су  за манифестацију “Мај – месец математике” #m3 креирале пројекат и виртуелну радионицу: “Мондријанова формула уметности”. Њихови радови учествоваће у виртуелној изложби на крају овог пројекта.

Гости на овој радионици били су ученици шестог разреда ОШ “Бранко Радичевић” из Смедерева, наставник Синиша Ћулафић из Ковина и вршњачки едукатор, Алекса Ђан,  ученик 5. разреда ОШ “Ђура Јакшић” из Ковина. Аутор и реализатор радионице је Мирјана Кокерић, наставница математике у ОШ “Бранко Радичевић” Смедерево.

Остали Регионални центри у Србији