Регионални центар Смедерево

Serbian English

У Земљином комшилуку

zmljnmkmslk nslУ оквиру ЦПН пројекта “У ЗЕМЉИНОМ KОМШИЛУKУ”  одржана је четврта радионица, у петак, 22.10.2021. године.

Научни клуб Регионалног центра за стручно усавршавање запослених у образовању, Смедерево, организовао је четврту радионицу пројекта “У ЗЕМЉИНОМ KОМШИЛУKУ”  , у оквиру Јавног позива за 2020 годину.

Аутори пројекта су Сања Стјепановић и Ђорђе Богдановић из ОШ „Јован Шербановић“ Рановац.

Четврта радионица,  у оквиру пројекта “У ЗЕМЉИНОМ KОМШИЛУKУ”,  који се финансира по Јавном позиву Центра за промоцију науке, одржана је у петак, 22.10.2021. од 19 до 20 часова.
На радионици је било присутно укупно 25 ученика, из ОШ “Димитрије Давидовић”, Смедерево,  Медицинско-фармацеутске школе “Света Петка”, Смедерево, Гимназије Смедерево, и ОШ “Иво Лола Рибар”, Скобаљ.

Пројекат "У Земљином комшилуку" као основну идеју има приближавање појмова из астрономије деци и младима кроз посматрање ноћног неба. Обзиром на лоше време и јаку кишу, радионица је одржана у учионици, где су реализатори кроз презентацију и разговор са ученицима,  успели да их упознају са појмовима сазвежђа, небеских тела и, Сунчевог система. Сазнали су како се крећу планете и сателити, како настаје помрачење Сунца и Месеца, и како је могуће оријентисати се у природи помоћу небеских тела, чиме су успели упркос непредвиђеним временским приликама, да испуне  планиране циљеве ове радионице.

Остали Регионални центри у Србији