Регионални центар Смедерево

Serbian English

Пројекaт “Причање математичких прича” у оквиру Годишњег програма за 2021/2022. годину, 31. мај, 2022. године

prcnjmtmckprcjns nslНаучни клуб Регионалног центра за стручно усавршавање запослених у образовању, Смедерево, организовао је трећу, завршну радионицу пројекта “Причање математичких прича” у оквиру Годишњег програма за 2021/2022. годину, 31. маја, 2022. године. Аутор и реализатор пројекта је Мирјана Кокерић, наставник математике у ОШ “Бранко Радичевић” из Смедерева.

Тема треће, завршне радионице пројекта “Причање математичких прича” била је  “Презентација прича, дискусија и дебата” и тиме је пригодно завршена овогодишња манифестација  “Мај - месец математике”.

Гости Научног клуба Смедерево, овог пута били су ученици петог  разреда ОШ ”Свети Сава” из Смедерева, са својом наставницом математике Зорицом Ђорђевић, и ученице седмог и осмог разреда ОШ “Бранко Радичевић” из Смедерева, са наставницом математике Душанком Станковић.

Ова радионица је, због великог интересовања, одржана за  две групе ученика. Ученици су имали  прилику да погледају  филмове о доказима Питагорине теореме, презентацију са примерима математичких прича кроз векове: од писања првих бројева, преко коришћења облика и фигура у природи, до разломака, које у школи тренутно обрађују. Након паузе и освежења, ученици су смислили сопствене математичке приче уз моделе које су сами креирали. Главна тема радова ученика петог разреда били су разломци, а осмацима је занимљива била употреба шестоугла.
Након креираних прича, сценарија и паноа, ученици су презентовали своје математичке приче и дискутовали о њима. Ученицима се радионица допала и изразили су жељу да наредне године поново посете ову манифестацију и пројекте нашег научног клуба.

Остали Регионални центри у Србији