Регионални центар Смедерево

Serbian English

Трећа радионица пројекта “Бесконачно у науци и уметности” у НК Смедерево

bskncnrdnc nslКреирање фрактала, трећа радионица пројекта Годишњег програма Научног клуба Смедерево: “Бесконачно у науци и уметности” реализована је 19.маја од 17:00,  са ученицима шестог разреда ОШ "Бранко Радичевић" Смедерево.

На почетку радионице учесници су истраживали о фракталима, бирали одређене геометријске фрактале које је креирати на радионици, а затим уз помоћ цевчица, штапића, лепка и боја правили своје јединствене, аутентичне фрактале. Креирали су прве три итерације Хилбертове криве у равни, и приказе прве четири итерације Хилбертове криве у простору. Потрудили су се да њихови радови имају и уметнички значај.

Са  појмом бесконачности упознали су се затим и кроз креирање Мебијусове траке, од папира. Уз подршку наставнице и мобилних телефона завршили су успешно своје пројекте.

За све учеснике након реализације пројекта биће обезбеђене и пригодне захвалнице.

Пројекат “БЕСКОНАЧНО у науци и уметности” састојао се из три радионице, усмерене на упознавање младих са различитим аспектима повезаности математике, као науке, и уметности: на првом месту појмом бесконачности и различитим приказима и примера из којих се може схватити појам бесконачног.

Аутор пројекта и реализатор радионица је Мирјана Кокерић, наставник математике у ОШ”Бранко Радичевић” Смедерево

Остали Регионални центри у Србији