Регионални центар Смедерево

Serbian English

Трећа радионица пројекта “С микробитом у научној акцији” у НК РЦ Смедерево

rbttr nsl"Са м-ботом у научној акцији" - трећа радионица пројекта “С микробитом у научној акцији” у пријатном окружењу Научног клуба Регионалног Центра Смедерево, реализована је 19. маја 2023.године од 18 часова.

Уз вршњачког едукатора Алексу Ђана, ученика 7. разреда и Стефана Тодоровића, ученика 6. разреда ОШ “Ђура Јакшић” из Ковина,  наставника ментора: Синишу Ћулафића, Гимназија и средња стручна школа “Бранко Радичевић” Ковин, ИТ и електро-група предмета, ученици шестог разреда ОШ "Бранко Радичевић" из Смедерева  учествовали су “у научној акцији са М-ботом”.

На почетку радионице ученици су учествовали у дизајнираним Кахут квизовима из информатике и рачунарства. Затим су тестирали рад са роботом. Након крериања стазе и отварања ауто-пута реализована је и трка М-ботова. Тестиране су нове могућности управљања гласом и задавања кретања уз помоћ мобилне и блутут технологије.

Победница и ове радионице је Нађа Илић 6/3.

За победнике су обезбеђени пригодни поклони, а за све учеснике биће креиране дипломе и захвалнице.

Овом радионицом завршен је пројекат који се састојао се из три радионице, усмерене на упознавање младих са различитим аспектима повезаности микробит уређаја и различитих научних и уметничких области, као на пример: физиком, математиком, електротехником, музиком, програмирањем.

Учесници сусрета и реализатори  и овог пута су били задовољни атмосфером и наученим на радионици.

Мирјана Кокерић, наставник математике, ОШ”Бранко Радичевић” Смедерево Реализатор пројекта

Остали Регионални центри у Србији