Регионални центар Смедерево

Serbian English

Реализација пројекта “ДИМИТРИЈЕ И АКИБА БЕН “ у оквиру Годишњег програма Научног клуба Смедерево 2023/2024, подржаног од стране Центра за промоцију науке Београд

trcrdnbnkbnmj nslТрећа радионица у оквиру пројекта“Димитрије и Акиба Бен“, „Смедерево, наше драго место, Доситеј и Нушић помињу те често!“ одржана је у понедељак, 13.05.2024.године.

Ученички парламент школе „Доситеј Обрадовић“ из Вранова, 6 ученика, са директорком Наташом Голубовић и педагогом Тијаном Ђокић и 11 представника Ученичког парламента ОШ“Бранислав Нушић“ Смедерево са координатором, наставницом Весном Сајић и психологом Маријаном Васиљевић, обишли су споменик Доситеју Обрадовићу испред Гимназије, бисту Бранислава Нушића испред Центра за културу и кућу у којој је живео Бранислав Нушић.

У оквиру 41. Позоришног фестивала „Нушићеви дани“ присуствовали су и мјузиклу „Прича из сајбер дворишта“, која се кроз оригиналне нумере бави проблемом вршњачког насиља. Ученици су уживали у уметничком изразу данашњих реалних и актуелних проблема адолесцената.

Остали Регионални центри у Србији