Регионални центар Смедерево

Serbian English

Трибина "Како доносите одлуку" - уживо из СКЦ-а

cpn tribinaВечерашњу трибину "Како доносите одлуку", коју је у великој сали СКЦ-а у Београду организовао Центар за промоцију науке (ЦПН), поред публике у сали, путем преноса уживо, пратили су и сви они коју су вечерас били у регионалним центрима и центрима за стручно усавршавање широм Србије.
По први пут се ЦПН-трибина уживо преносила у свим будућим научним клубовима, те је на тај начин и публика из унутрашњости имала прилику да чује разговор о релевантној теми данашњице – како донети одлуку. Сваки дан стотинама пута доносимо одлуке, од куповине хлеба до много ређих и битнијих ствари, као што је избор факултета или партнера са којим бисмо желели да проведемо живот.
Одлучивање није само лично: одлуке доносимо и групно, било као пар пријатеља или као читав народ који одлучује о својој судбини, на пример плебисцитом. Ипак, иако је доношење одлука једна од кључних способности која нас чини људима, механизми одлучивања су велика непознаница и предмет многих данашњих научних истраживања, од психолошких, преко неуролошких, до еволуционих. Ово је главна мотивација Центра за промоцију науке да окупи саговорнике из науке који ће из разних углова осветлити изборе које правимо.Учесници вечерашње трибине били су Каја Дамњановић, Воја Антонић, Оливер Тошковић и Зоран Лучић.
Делови текста преузети са http://www.cpn.rs/
 
Комплетну трибину можете погледати ОВДЕ.
 

 

Остали Регионални центри у Србији