Регионални центар Смедерево

Serbian English

M3 [три] - Визуелизација у настави математике - каталошки број 264

m3 maj mesec matematike nksdНизом активности нашег Научног клуба обележили смо Мај Месец Математике (М3). Активности смо започели још у априлу, а по најавама и догађајима које смо већ планирали, овогодишњи мај ће потрајати бар још месец дана.
Данас одржани семинар "Визуелизација у настави математике" био је поклон Регионалног центра и Научног клуба Смедерево професорима математике. Учесници из Београда, Смедерева и Велике Плане имали су прилику да од проф. др Бранка Малешевића, професора Електротехничког факултета у Београду и његовог асистента, Бојана Бањца, студента демонстратора, сазнају низ новина у вези са визуелним представљањем делова градива математике помоћу компјутера.
Обука се превасходно односила на геометрију и алгебру, тј како се градиво које се односи на ове области може представити компјутером помоћу различитих бесплатних софтвера и интересантних едукативних сајтова.
Учесник семинара била је и Мирјана Кокерић, наставник математике у ОШ "Бранко Радичевић" из Смедерева и једно од десет лица математике по избору Центра за промоцију науке из Београда.

Слике

Остали Регионални центри у Србији