Регионални центар Смедерево

Serbian English

M3 [три] - Центар описане кружнице

m3 centar opisane kruzniceУ оквиру националне научнопопуларне манифестације Мај месец математике, чији је покровитељ Центар за промоцију науке и Математички институт САНУ, Научни клуб Смедерево организовао је данас неуобичајен час математике за ученике шестог разреда, са циљем да се популаризује математика међу ученицима основних школа, али и да се прикажу иновативне наставне методе.
Тема часа био је „Центар описане кружнице“, а реализатор Мирјана Кокерић, једно од "Лица математике" која ове године својим знањем, примерима добре праксе и љубављу према науци доприносе афирмацији математике показујући на забаван и креативан начин да математика није баук, него наука која плени својом занимљивошћу. Коментар ђака након 45 минута рада Већ је готово? довољно говори о смеру у коме наставници, тј њихови часови треба да се крећу.
Након одржаног часа у краткој, интерактивној дискусији, присутни наставници разговарали су о модернизацији наставе математике.
Учесници данашњег часа математике у Регионалном центру били су нaставници и ђаци из ОШ "Димитрије Давидовић", ОШ "Свети Сава", ОШ "Др Јован Цвијић" и ОШ "Бранислав Нушић" из Смедерева, те ОШ "Илија Милосављевић Коларац" из Колара и ОШ "Бранко Радичевић" из Лугавчине.

Слике

Остали Регионални центри у Србији