Регионални центар Смедерево

Serbian English

Завршена прва Летња школа програмирања

programiranjeНакон двомесечног рада и свакодневних, бесплатних обука из области програмирања за ученике основних и средњих школа, данас смо најуспешнијим полазницима доделили сертификате. Пре доделе, присутним ученицима се обратио мр Боривоје Јаношевић, директор Регионалног центра Смедерево, исказавши задовољство што се оваква активност Регионалног центра и Научног клуба успешно организовала и реализовала. Такође, похвалио је мотивисаност основаца и средњошколаца да дане распуста проведу у учионици и тако на најкреативнији могући начин искористе своје слободно време.
Циљ обуке, која се састојала из три дела: „Говориш ли PYTHON?“, где су полазници савладали програмски језик Python; увода у програмирање игара и рада са алгоритмима и структуром података, био је да основци и средњошколци унапреде своје познавање информационих технологија и тиме лакше одговоре на захтеве савременог доба. Летњу школу програмирања организовао је Научни клуб Смедерево у сарадњи са организацијом Archwell Inc., младих програмера Петра Матка, Милана Велебита, Филипа Марковића и Михајла Јовановића, који су квалитет, залагање и озбиљност ставили испред квантитета, па је тако од 30 полазника, само њих 9 добило сертификате о успешно завршеној обуци.
Летња школа програмирања изазвала је велико интересовање наших суграђана, које обавештавамо да ће се обука организовати и следећег лета уз скраћене курсеве током зиме.

Слике

Остали Регионални центри у Србији