Регионални центар Смедерево

Serbian English

Информишите се о најављеним семинарима који ће се одржати у нашем Центру. Сва питања у вези са семинарима можете поставити путем електронске поште office@rcsmed.edu.rs или путем форме "коментари" на сајту.

Уколико није другачије наведено, за сваки од најављених семинара се можете пријавити факсом или слањем пријавног обрасца кога можете преузети ОДАВДЕ, на број 026 / 619 - 906.

 


 

Семинар: "Обука за наставу Грађанског васпитања"

Семинар: "Обука за наставу Грађанског васпитања"

Од 26.06.2021 10:00 до 26.06.2021 18:00

Категорије: Семинари

Због великог интересовања просветних радника, Регионални центар Смедерево организује по 20. пут реализацију семинара "Обука за наставу Грађанског васпитања"

Датум реализације 26. 06. 2021. год. од 10:00 до 18:00
Место одржавања: Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево
Трајање: 1 дан (8 бодова) Приоритети: П3
Каталошки број: 270 Kомпетенција: К1

Аутори: Зорица Димитријевић, дипломирана социјална радница, Основна школа „Стари град„, Ужице; Марија Вуловић, дипломирани школски психолог-педагог, ОШ „Вук Караџић„ Чачак
Реализатори: Зорица Димитријевић, дипломирана социјална радница, Основна школа „Стари град„, Ужице; Марија Вуловић, дипломирани школски психолог-педагог, ОШ „Вук Караџић„ Чачак

Област: изборни и факултативни предмети
Компетенције: компетенције за уже стручну област
Приоритетна област: унапређивање компетенција наставника у области планирања и реализације наставе оријентисане на исходе (подизање нивоа методичких знања релевантних за циљеве и исходе предмета/области)

Општи циљеви
Развој компетенција наставника у планирању, реализацији и евалуацији наставе Грађанског васпитања, коришћењем ефективних и ефикасних метода и техника у циљу развоја ученичких компетенција и подстицања активизма младих у грађанском друштву.

Специфични циљеви
Унапређивање знања наставника о циљевима, исходима и целовитости процеса учења у настави Грађанског васпитања. Оспособљавање наставника за развој ученичких компетенција за 21 век. Оснаживање наставничких компетенција за интерактивни приступ у реализацији наставе Грађанског васпитања

Циљна група:
наставник разредне наставе;
наставник предметне наставе – основна школа;
наставник предметне наставе – гимназија;
наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа;
наставник стручних предмета – средња стручна школа;
наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју;
наставник у школи за образовање одраслих;
наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи (музичке/балетске/ликовне);
наставник изборних и факултативних предмета;
стручни сарадник у школи;
сарадник (педагошки андрагошки асистент и помоћни наставник)

Теме
Циљеви, исходи и учење у настави Грађанског васпитања. Улоге и компетенције наставника и ученика. Карактеристике квалитетне наставе Грађанског васпитања и интерактивне методе и технике. Планирање часа Грађанског васпитања, израда припреме за час и евалуација.

Број учесника 30
Пријава и уплата котизације: најкасније до четвртка, 24. 06. 2021. год. (или до попуњавања слободних места). Пријаве шаљу искључиво школе.
ЦЕНА ЗА ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ ГРАДА СМЕДЕРЕВА ЈЕ 1.500,оо динара. (Трошкови ручка и освежења током семинара)
ЦЕНА ЗА ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ СА ДРУГИХ ТЕРИТОРИЈА ЈЕ 2.500,оо динара. (У овај износ су поред самог семинара, урачунати и трошкови ручка и освежења током семинара)
Текући рачун Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево, Горанска ББ, 11300 Смедерево: 840-31276845-21 Обавезан је и позив на број (одобрење) – правна лица уписују број предрачуна а физичка лица каталошки број семинара.
Информације на телефон: 026/619-906, 060/6831904
Контакт особа: Наташа Максовић
Пријављивање за семинар:
Образац за пријаву можете преузети са линка:
https://www.rcsmed.edu.rs/PRIJAVA_ZA_SEMINAR_U_RC_SMEDEREVO.doc и попуњен послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
ИЛИ
мејл са потребним подацима (назив семинара; име, презиме; ЈМБГ; адреса; телефон; имејл; радно место; назив школе у којој радите – уколико школа плаћа котизацију навести: назив школе, адресу школе, ПИБ/ЦРФ и имејл школе) послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


2021-06-26 10:00:00
2021-06-26 18:00:00

Остали Регионални центри у Србији