Регионални центар Смедерево

Serbian English

Информишите се о најављеним семинарима који ће се одржати у нашем Центру. Сва питања у вези са семинарима можете поставити путем електронске поште office@rcsmed.edu.rs или путем форме "коментари" на сајту.

Уколико није другачије наведено, за сваки од најављених семинара се можете пријавити факсом или слањем пријавног обрасца кога можете преузети ОДАВДЕ, на број 026 / 619 - 906.

 


 

Коришћење рачунара за припрему ефективније наставе

Коришћење рачунара за припрему ефективније наставе

Од 18.09.2021 10:00 до 18.09.2021 18:00

Категорије: Семинари

У духу традиције а и промоције основне делатности, Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево организује реализацију семинара “Коришћење рачунара за припрему ефективније наставе” (кат.бр. 318) 18. 09. 2021.год. у 10 сати.

Овај програм стручног усавршавања је БЕСПЛАТАН тј. поклон Регионалног центра просветним радницима са територије Града Смедерева. У случају да постоји додатно интересовање просветних радника за наведени семинар-организоваћемо га у другом термину под уобичајним условима.
Због ограниченог броја учесника семинара (25), тренутне епидемиолошке ситуације а и да би што више школа могло да пријави своје учеснике, одлучили смо да максималан број пријава буде ДВЕ ПРИЈАВЕ ПО ШКОЛИ!

Каталошки број програма: 318  (К 2, П 1)
Место реализације: Регионални центар Смедерево, Горанска бб (зграда „Монопол“  2. спрат)
Термин реализације: 18. 09. 2021. год. у 10 сати
Број учесника: 25
Трајање програма: дана: 1, бодова: 8

Аутори:
Ивана Новаковић, Мастер, Основна школа „Стојан Новаковић„, Шабац; Душан Којић, Мастер, Центар за стручно усавршавање Шабац; Ђорђе Шарчевић, Мастер, Основна школа „Жика Поповић„ Владимирци;

Реализатори:
Ивана Новаковић, Мастер, Основна школа „Стојан Новаковић„, Шабац; Душан Којић, Мастер, Центар за стручно усавршавање Шабац; Ђорђе Шарчевић, Мастер, Основна школа „Жика Поповић„ Владимирци;

Област: информатика
Компетенција: компетенције за поучавање и учење

Приоритетна област:
Унапређивање дигиталних компетенција ученика и наставника и употреба информационо-комуникационих технологија у реализацији образовно-васпитног процеса

Општи циљеви:
Унапређивање знања наставника за ефикасно коришћење рачунара као подршке у изради потребне документације и квалитетнијег и потпунијег извођења наставе.

Специфични циљеви:
Проширивање знања наставника за рад са основним ИКТ средствима у настави. Оспособљавање наставника за коришћење Word-a приликом израде наставних планова и евиденција Осавремењивање наставе употребом доступних аудио и видео материјала преузетих са Интернета Развијање
вештина за реализацију квалитетније и садржајније наставе коришћењем PowerPoint презентација Подстицање наставника за коришћење савремених Интернет алата у настави (Gmail, Google calendar, drive, form) посредством компјутера и мобилног телефона Оспособљавање наставника за даље самостално напредовање и истраживање могућности ИКТ-а

Циљна група:
наставник разредне наставе
наставник предметне наставе – основна школа
Наставник предметне наставе - гимназија
наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа
Наставник стручних предмета - средња стручна школа
наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју
наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи (музичке балетске, ликовне)
наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке балетске, ликовне)
наставник изборних и факултативних предмета
стручни сарадник у школи

Теме програма:
Представљање, Повезивање хадрвера и подешавање софтвера, Word у школи, Правилно претраживање Интернета, PowerPointGoogle сервиси, Евалуација.
http://zuov-katalog.rs/index.php?kataloski_broj=318&action=page%2Fcatalog%2Fview

Информације на телефон: 026/619-906, 060/6831904
Контакт особа: Наташа Максовић
Пријављивање за семинар:
Образац за пријаву можете преузети са линка:
https://www.rcsmed.edu.rs/PRIJAVA_ZA_SEMINAR_U_RC_SMEDEREVO.doc (обавезно унети исправну личну имејл адресу) ... и попуњен послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
ИЛИ
мејл са потребним подацима (назив семинара; име, презиме; ЈМБГ; адреса; телефон; имејл (ОБАВЕЗНО!); радно место; назив школе у којој радите и послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


2021-09-18 10:00:00
2021-09-18 18:00:00

Остали Регионални центри у Србији