Регионални центар Смедерево

Serbian English

Презентација фармацеутске компаније Абела Пхарм

frmctskbl nslПредставници фармацеутске компаније Абела Пхарм организовали су 22.02.2024. године презентацију дијететских производа и суплемената.

Прочитајте целу вест

Презентација "Образовног софтвера"

przntcjsftvr nslУ просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево, у среду 28. фебруара 2024. године, одржана је презентација "Образовног софтвера" као средства за подршку одељенским старешинама, директорима, стручним службама и секретарима основних и средњих школа. Софтвер, који су представили Роберт Џунић и Александар Милошевић испред "Едусофта" из Ниша, обухвата програм реализације и евиденције појачаног васпитног рада, васпитних, васпитно-дисциплинских мера, васпитно-дисциплинског поступка и друштвено-корисног рада. Како су Џунић и Милошевић истакли, овај програм је помоћно средство у школама који обезбеђује поступност и законитост поступања у ситуацијама повреда обавеза и забрана, као и свих ситуација које се могу категорисати као дискриминација, насиље, злостављање или занемаривање. Програм је направљен по моделу акредитованог програма "Превентивна улога појачаног васпитног рада и његова повезаност са васпитним и васпитно-дисциплинским мерама".

Прочитајте целу вест

Састанак Школске управе Пожаревац са директорима средњих школа Подунавског округа

sklskprvpzrvc nslУ среду 07. 02. 2024. године у Регионалном центру Смедерево, Школска управа Пожаревац одржала је састанак са директорима средњих школа Подунавског округа са циљем давања предлога Плана уписа ученика у средње школе за школску 2024/2025. годину. На састанку је било речи о односу броја ученика који завршавају осми разред и броја планираних места по профилима/смеровима које су школе предложиле. Школама је саопштен и број ученика који ће средњу школу уписати по дуалном образовању и за које профиле, а на основу изјава послодаваца који су заинтересовани за сарадњу са средњим школама. Утврђено је да су све средње школе унеле свој предлог профила путем портала Моја средња школа, као и да је ове школске године број ученика осмог разреда нешто већи од броја планираних места по профилима. Закључак састанка је да школе доставе обједињен Предлог плана уписа ученика у средње школе за град/општину за школску 2024/2025. годину у што краћем року, како би се процес планирања на нивоу Школске управе Пожаревац завршио до 20. 02. 2024. године.

Прочитајте целу вест

Пети окружни сусрети васпитача

ptkrznssrtvp nslУ организацији УВ подунавског и јужнобанатског региoна „Чигра" одржани су пети окружни сусрети васпитачи-васпитачима „Један дан у вртићу“: "Аутентичне ситуације у вртићу и ван њега као покретач игре и истраживања". Скупу је присуствовало око 180 учесника у простору Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево. Поздравну реч на скупу је имала Слађана Драшковић председница удружења васпитача „Чигра". Уводничари у пленуму су били др Милан Пашић, помоћник министра Министарства просвете Републике Србије и Лада Маринковић др психологије, професор струковних студија школе за васпитаче у Новом Саду. Скуп је поздравила Слободанка Радосављевић, председница УО удружења Савеза васпитача Србије, заменик градоначелнице СО Смедерева Влада Нешић и директорка ПУ „Наша радост“ Мирјана Крстић.

Прочитајте целу вест

Семинар „Пројекти са децом у предшколској установи“

prjktsdcmprd nslУ суботу и недељу 10. и 11. фебруара 2024. године, у просторијама Регионалног центра Смедерево, реализован је дводневни семинар „Пројекти са децом у предшколској установи“ (кат.бр. 864). Семинар је организован по трећи пут (14. и 15. октобра 2023.године и 27. и 28. јануара 2024.године) за потребе васпитача из ПУ „Наша радост“ Смедерево.

Прочитајте целу вест

Остали Регионални центри у Србији