Регионални центар Смедерево

Serbian English

Чланци

Мала школа великог здравља

У протекла два дана у нашем Центру одржан је дводневни акредитовани семинар "Мала школа великог здравља", аутора проф. др Павла Ковачевића и мр Наташе Нинковић. Семинар је био намењен професорима разредне и предметне наставе у основним школама, васпитачима у предшколским установама, стручним сарадницима у школама...
Имајући у виду говорничке способности аутора, 30 присутних учесника семинара уживало је у изузетном предавању, где су у индивидуалном али и у раду по групама имали прилику да се упознају са новим методама које могу да се искористе у наставном процесу: ПАКО и НАНИ метод.

Слике

Применом Пако методе може се код детета открити она особина која је у њему изузетна и коју може развијати до највећих могућих граница у циљу што здравијег, срећнијег и успешнијег живота у будућности. Досадашњи резултати показали су да се применом Нани методе јача дечја личност, сигурност, одлучност, успешност у школи, срећа и усмеравање специфичних, најизузетнијих особина сваког детета у циљу спознаје, те изузетности још у школској клупи. 
Оснаживањем оваквог начина рада и подстицајним деловањем на колеге као и коришћењем ових метода у наставном процесу, у школама би се могле имати вишеструке користи (јачање менталног здравља наставника и ученика, смањење броја изостанака, јачање позитивне социјалне климе у разреду, борба против насиља...)
Делови текста преузети са www. dragisalukovic.com
" />" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash">          
" />" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash">

Остали Регионални центри у Србији