Регионални центар Смедерево

Serbian English

Чланци

Састанак Подружнице стручних сарадника

sstnkpdrznjn nslДана 6.6.2024.године, у Регионалном центру за стручно усавршавање запослених у образовању Смедерево, одржан је састанак Подружнице стручних сарадника педагога и психолога Смедерево.

Састанку је присуствовало 8 чланова, представника основних школа и Гимназије у Смедереву.

Прочитан је и усвојен записник са претходног састанка, а затим је уследило представљање пројекта Научног клуба РЦ Смедерево „Димитрије и Акиба Бен” које је кроз ППП урадила Маријана Васиљевић, психолог у ОШ „Бранислав Нушић“. Присутнима је представљена сарадња са Научним клубом РЦС, приказане су фотографије и садржаји овог пројекта у чију реализацију су били укључени Ученички парламенти ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Вранову и ОШ „Бранислав Нушић“ у Смедереву.

Резултате истраживања „Млади и коцка" на подручју Смедерева представила је Љиљана Манић, педагог у Економско трговинској школи у Смедереву, уз приказ ППП о коцкању као увод у тему.

О Иницијативи „Како до квалитетног образовања и васпитања за нашу децу – Образовне политике" било је говора у мањем обиму, са идејом подршке истој.

Свођење утисака и извештаја са обука и осталих облика стручног усавршавања које су чланови похађали углавном су се односили на тренутну онлајн обуку „Ментално здравље младих" где је изражено незадовољство кашњењем повратних информација и превише познатим садржајем.

Како би се рад Подружнице унапредио предложено је да се ради на организацији сусрета са просветним саветницима за различите области педагошког рада.

Остали Регионални центри у Србији