Регионални центар Смедерево

Serbian English

Почела „Недеља истраживача“ у Смедереву

pctkncstrzvc nslРадионицом „Проналазач фосила – палеонтолог“ реализованом у Музеју у Смедереву званично је отворена „Недеља истраживача“ у Смедереву. Ученици трећег разреда ОШ „Димитрије Давидовић“ у Смедереву и ученици трећег и четвртог разреда ОШ „Херој Света Младеновић“ у Сараорцима на креативан и интерактиван начин је са послом палеонтолога упознала Гордана Пауновић, виши кустос палеонтолог.

Шта је геологија, а шта еволуција, где се налазе фосили у природи, како се долази до њих, како се обрађују и како на крају красе витрине светских познатих музеја смедеревски мали основци научили су на забаван начин уживајући у сјајној атмосфери Музеја и дружењу са реализаторком радионице. Правили су моделе слојева земље заједно са фосилним слојевима, ископавали фосиле из седимената, чистили фосиле и спајали поломљене примерке, правили отиске организама у седименту спознајући на лепши начин у коликој мери научна истраживања могу бити занимљива.

Покренути великом мотивисаношћу и радозналошћу, као и жељом за стицањем знања, ученици су открили чудесни свет палеонтологије и тиме дали допринос обележавању овогодишње европске манифестације „Ноћ истраживача“.

Остали Регионални центри у Србији